На станціях «Університет», «Спортивна» та «Завод імені Малишева» запрацює оплата банківською картою

Фото: city.kharkov.ua

На трьох станціях метрополітену Харкова з 20 листопада почнуть працювати нові апарати для оплати проїзду банківською картою.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За інформацією Департаменту цифровий трансформації, апарати для оплати проїзду банківською картою будуть встановлені у вестибюлі №1 на станції метро «Університет», у вестибюлі №1 на станції «Спортивна» і у вестибюлі №2 на станції метро «Завод імені Малишева».

Система оплати проїзду у Харківському метрополітені банківськими картами почала працювати у вересні. Турнікети для безконтактної оплати проїзду вже є на станціях метро «Держпром», «Метробудівників», «Архітектора Бекетова», «23 Серпня» та «Ботанічний сад». Протягом чотирьох місяців планується встановити по одному такому апарату на всіх станціях.

Оплата проїзду банківськими картами впроваджена у рамках розширення системи «E-ticket». Проєкт реалізується Харківською міською радою спільно з компанією «VISA», компанією-інвестором «Платіжний центр» та АТ «Ощадбанк», який обслуговує банківські транзакції. При цьому кошти з міського бюджету не виділялися.

Як повідомляв Харків Times, 25 вересня на станції «Держпром» Харківського метрополітену в тестовому режимі почала працювати система оплати проїзду банківськими картами і за допомогою мобільного телефону.

З 19 листопада почнуть працювати апарати для оплати банківською картою на станціях метро «23 Серпня» «Ботанічний сад».